Tips og inspiration
10 tips til at slippe af med dræbersnegle
Dræbersnegle skaber problemer i haven

10 tips til at slippe af med dræbersnegle

Vidste du, at en dræbersnegl kan lægge op til 400 æg i løbet af en sommer? Her er vores bedste tips til at slippe af med dem allerede i foråret – inden der når at blive for mange af dem. Hvad siger du til at bygge en ølfælde eller bruge kobbertape?

Opstil ølfælder

Dræbersnegle kan godt lide øl. Du kan nemt lave din egen ølfælde af en juice- eller mælkekarton med skruelåg. Skru låget af, hæld lidt øl i, og anbring den i et bed, hvor der er mørkt og fugtigt. Desuden slipper du for at se på emballagen i det grønne. Sneglene tiltrækkes af øllugten og kravler ind i kartonen, hvor de drukner.

Anskaf dig nogle ænder

Hvorfor ikke lade nogle ænder gå på sneglejagt i haven? De fleste ænder spiser gerne snegle. Moskusænder er hyggelige og er desuden ikke lige så højrøstede som andre ænder, hvilket naboerne sikkert vil sætte pris på.

Gå på sneglejagt

Brug en saks, en beskærersaks eller en skarp spade, og klip dem over en halv centimeter bag hovedet.

Spred jernfosfatpiller i haven

Man kan også sprede et sparsomt lag af jernfosfat i pilleform med tilsat smag i haven. Det sælges som sneglebekæmpelsesmiddel i forskellige varianter og er helt ufarligt for børn, husdyr, orme og insekter. Når sneglene spiser pillerne, oplever de en mæthedsfornemmelse, som gør, at de stopper med at spise, trækker sig tilbage og til sidst dør.

Sæt elektrisk hegn op

Sneglene kan holdes ude ved at sætte et lavt elektrisk hegn rundt om haven. Derefter er det nemmere at bekæmpe dem, der allerede befinder sig indenfor.

Strø kalk, savspåner og kaffe

Sneglene kan ikke komme forbi en barriere af kalk eller savspåner. Fordel det rundt i haven og ved de planter, du vil beskytte. Kaffegrums virker også til at have en afskrækkende effekt. Effekten forsvinder dog, hvis det regner.

Drys med fintmalede kastanjer

Hvis du indsamler hestekastanjer i efteråret, kan de finmales og spredes i hele haven eller omkring de bede eller beplantede områder, du vil beskytte. Sneglene kan ikke lide kastanjeblandingen og holder sig væk.

Sæt kobbertape på højbede og krukker

En anden metode til at holde dræbersneglene væk, uden at det er nødvendigt at dræbe dem, er at bruge kobbertape ved krukker og højbede for at forhindre, at de invaderer dine yndlingsplanter. Sneglenes slim reagerer med kobbertapen, og der dannes små elektriske stød, som gør, at de foretrækker at vende om.

Fjern blade og nedfaldsfrugt

Hold orden i bedene, og fjern nedfaldsfrugt, som tiltrækker snegle. Skynd dig også at få styr på bunker af blade og højt græs, da snegle kan lide at lægge æg der.

Undgå at vande om natten

Snegle trives bedst, når det er vådt. Derfor kan det være en god idé at vande om morgenen i stedet for om aftenen, hvor de er mest aktive.

Held og lykke!

 

Du vil måske også kunne lide