Tips og inspiration
5 fordele ved batteridrevne havemaskiner
Fordelene ved batteridrevne haveredskaber

5 fordele ved batteridrevne havemaskiner

Ergonomiske, økonomiske, miljøvenlige, kraftfulde og lette at starte. Det går hurtigt med udviklingen, og der er mange årsager til, at batteriprodukter nu tager teten på forbrugermarkedet og samtidig bliver et mere almindeligt valg for professionelle brugere.

Tendensen er tydelig inden for flere forskellige brancher. Batteri- og hybriddrift forekommer i vid udstrækning inden for f.eks. automobilindustrien, og producenter af havemaskiner er unægtelig blandt pionererne. Det er mange år siden den første eltrimmer med ledning blev lanceret. Siden da er der kommet endnu flere havemaskiner til, både med ledning og batteri.

For os hos STIHL, som er verdens største producent af motorsave, har en rendyrket batteridrevet motorsav været et rigtigt godt supplement, når den professionelle bruger skal arbejde i lukkede rum og på lydfølsomme steder. For fritidsbrugeren er en batterisav den perfekte hjælper, når der f.eks. skal beskæres eller saves brænde. Alt efter model kan den klare op til 150 oversavninger på en opladning.

Her er 5 fordele ved at vælge batteridrift:

1. Ergonomisk

Ergonomien er noget helt centralt ifm. den kontinuerlige udvikling af vores batteriprodukter. Fra den lavest mulige vægt til at kunne betjene de vigtigste funktioner med en enkelt hånd. Svage vibrationer er skånsomt for kroppen, og lydsvage maskiner er godt for naboskabet.

2. Kraftigere

Udviklingen af batterikapaciteten er gået hurtig de senere år. Både når det gælder ren styrke, men også hvor længe styrken kan opretholdes, før det er tid til en ny opladning. Batteridrift kan ikke erstatte de tungeste motordrevne havemaskiner, hvad angår effekt, men udfylder de fleste behov for fritidsbrugeren.

3. Lette at starte

 Maskiner, der er svære at starte, kan tære på tålmodigheden for alle, der gerne hurtigt vil i gang med havearbejdet. Alle produkter i vores batterisortiment startes ganske enkelt med blot et tryk på en knap.

4. Økonomisk

 Prisen på batteridrevne udgaver er i mange tilfælde konkurrencedygtig i forhold til priserne på tilsvarende modeller med brændstofmotor. Men den største besparelse ligger i selve driften. Husholdningsstrøm er billigere end hvad det koster at påfylde benzin og olie. Og der er som regel også færre værkstedsbesøg.

5. Mindre miljøbelastning

 Mindst mulig påvirkning af vores allesammens miljø er selvfølgelig et stærkt salgsargument for alle, der overvejer at investere i nye maskiner til haven. Udstødningen for vores batteriprodukter er lig nul.

Og skulle man mod forventning ikke være tilfreds med at være overgået til batteridrift, giver STIHL altid en tilfredshedsgaranti. Returnerer man sin nyanskaffede maskine inden for en uge, får man pengene tilbage (gælder maskiner med vejl. udsalgspris op til 7.995,-).

Vidste du at...

… batteriets historie går helt tilbage til 900-tallet. I 1932, under en arkæologisk udgravning nær Bagdad i Irak, fandt den tyske arkæolog, Wilhelm König, en tusind år gammel krukke, som indeholdt en jernstang, der var placeret i en kobbercylinder. Forskerne mener, at denne anordning har været anvendt til at “lagre elektricitet”, som en slags oldtidsbatteri.
 

Anbefalede maskiner

RMA 339 C
BatteriPLÆNEKLIPPER
MSA 120 C-B
batteridrevet MOTORSAV

Du vil måske også kunne lide