Tips og inspiration
Detaljer som kan maksimere dit villasalg
Havetipsene, som får huset til at sige i værdi

Detaljer som kan maksimere dit villasalg

Skal du sælge din villa? Så læg ekstra vægt på din have, mener en ekspert. Her får du tips til, hvordan du kan få god gang i budgivningen – og hvad du skal undgå.

Drømmen om at bo i hus er allerstørst i sommerhalvåret. Mange drømmer om en dejlig have, hvor børnene kan lege frit, og med en terrasse med plads til alle vennerne rundt om middagsbordet.
Hvis du skal sælge dit hus, er det altså en god ide at sørge for, at haven er i god orden.

– Haven er et sted, hvor vi kommer til kræfter, og hvor vi vil kunne sidde og hygge med familie og venner. Den skal være en grøn oase, nem at passe, men også smuk. For mange er haven et ekstra rum om sommeren, hvor man kan grille og spise aftensmad, siger havearkitekten Madeleine Huber.

For mange er det en endnu større selvfølge at benytte sig af hjælp til indretningen af ejerlejligheder og villaer for at få priserne i vejret. Og ved at tænke på samme måde, når det drejer sig om din have, kan du sætte gang i fantasien hos huskøberne – og få mere ud af dit salg. Det drejer sig om at vise alle de muligheder, som haven byder på, mener Madeleine Huber.

Ligesom med indendørsindretning gælder det om at give et godt førstehåndsindtryk. Sørg for at placere krukker med årstidens blomster ved indgangen og terrassen, fjern det, der kan forstyrre helhedsindtrykket.

– Græsplænen er alfa og omega. Sørg for, at den er nyklippet, og brug en græstrimmer til kanterne, så den ser fin ud. Her har du nogle gode forslag til batteridrevne havemaskiner! Hvis man vil have en fin, tæt og grøn græsplæne, bør man allerede gå i gang med at klippe den i april eller maj. En robotplæneklipper, som f.eks. iMOW fra STIHL, er en god investering, hvis man ikke vil bruge en håndplæneklipper.

I sommerhalvåret er det populært at lave mad udendørs, og her kan man stille en grill frem og arrangere udemøblerne, så de potentielle købere kan få en ide om, hvordan haven kan bruges til at hygge i. Man kan f.eks. sætte et vikingespil op for at vise, at der er plads til at lave noget i haven. Et løbehjul, minimøbler til børn eller en legetøjstrillebør kan vise, at der er plads til, at børnene kan lege.

– Du behøver ikke stille en hel masse ting ud. Det handler mere om at vise, at der er mulighed for at anlægge en sandkasse eller opstille et gyngestativ. 

Madeleine Huber, som har specialiseret sig i at se mulighederne ved en have, anbefaler, at man ikke anlægger nyt lige før et salg. Arbejd i stedet ud fra forholdene. Hvis der er et legehus, der ikke har været brugt i nogle år, kan man stille nogle børnestole og krukker frem med skovjordbær, rabarber eller blåbær, eller man kan hænge en tavle op med udendørskridt. Hvis der en kompostbunke, kan det være en god ide at vise den frem.

– For et havemenneske er komposten havens hjerte. Men hvordan, man skal vise den frem, afhænger af, hvor den ligger, og hvor rodet der er rundt om den. Hvis man har lyst, kan man rydde lidt op rundt om komposten og måske sætte en trillebør frem eller sætte en greb i den for at vise, den bruges aktivt. At have en kompost viser, at man tænker i helheder.

Er du bekymret over, at din jord er for jomfruelig og ikke nok tilvokset før fremvisningen? Det er ikke noget problem.
- I dag kan man få færdige planter med tomater, agurker og salat, som man kan plante i udkanten af arealet. Man kan f.eks. sætte salat i forskellige farver, så det virker mere farverigt. Salat kan også sættes i krukker, som placeres på terrassen, siger Madeleine Huber.
Bor du i en nybygget villa, hvor haven endnu ikke har vokset sig skyggefuld, kan du få en havearkitekt til at hjælpe dig med at vise dens potentiale.

– Jeg bliver ofte bedt om at tegne et forslag, som derefter kan indgå i salgsmaterialet. Så kan man vise havens muligheder og tegne, hvor man kan beplante, bygge et skur og andet, som man gerne vil have, fortæller Madeleine Huber.

Held og lykke!

Anbefalede maskiner

RMI 422
robotplæneklipper
HSA 56
batteriHÆKKEKLIPPER

Du vil måske også kunne lide