Tips og inspiration
Sådan beskærer du dine træer
Sådan beskærer du dine træer

Sådan beskærer du dine træer

Et frugttræ trives bedst, hvis du vedligeholder det løbende. Unge træer kan med fordel beskæres i overgangen mellem vinter og forår for at få en god vækst, mens ældre træer beskæres i JAS-perioden (juli, august, september). Der er dog mange almindelige fejltagelser, som du bør undgå. Her er et par tips til at beskære korrekt, så dine træer bliver både friskere og pænere:

1. Planlæg arbejdet – gem de rette grene

Mange begår den fejl, at de gemmer de forkerte grene. Overvej, hvordan de vokser, og lad de grene blive, som vokser udad, så grenene, som bliver tilbage, får godt med lys.

2. Undgå træer med sår

Man skal også være opmærksom på, hvordan man saver, så træet ikke får for store åbne flader, der er længe om at hele. Pas derfor på ikke at trække det sidste stykke, så der trækkes mere bark af end nødvendigt. På den måde undgår du træer med sår. Et godt kneb er at starte med et undersnit og komme det i møde ovenfra i næste trin.

3. Beskær ikke for meget

Vær forsigtig, hvis træet ikke er blevet beskåret i lang tid, så du ikke kommer til at beskære for meget på én gang. Så er det bedre kun at tage en smule og beskære mere næste år. Med en stangsav kan du nå grenene længst væk, så du slipper for at klatre for højt op i træet og risikere at falde ned og komme til skade.

Held og lykke!

Anbefalede maskiner

HTA 66
BATTERIDREVET STANGSAV
GHE 140 L
kompostkværn

Du vil måske også kunne lide