Tips og inspiration
Sådan fælder du et træ – 5 hurtige tips

Sådan fælder du et træ – 5 hurtige tips

Fældning af træer er ikke noget, man bør begive sig ud i, medmindre man har den rette viden. Det er f.eks. vigtigt at have styr på træets faldretning, hvordan du lægger snittet korrekt, og hvor meget fældekam man bør tilstræbe at have. Her er 5 hurtige tips:

 1. Sigt ved hjælp af vinklen på motorsavens sværd, og lav et skråt snit ovenfra. Stop op et øjeblik for at sikre, at vinklen bliver god.
   
 2. Mød snittet med et horisontalt snit fra den anden side.
   
 3. Sav lidt ekstra bark af ved siden af snittet, så du kan dobbelttjekke, at det område, hvor du skal save, ikke er råddent.
   
 4. Hvis det ser frisk ud, kan du lave et indstik ved hjælp af saven fra den modsatte side i samme niveau som det vandrette snit for at komme det i møde. Men pas på ikke at overdrive – der skal stadig være en fældekam (det såkaldte hængsel) på maks. 2 cm.
   
 5. Når du har fået lavet din fældekam, og træet stadig står, mangler du nu at slå en kile ind for at sikre, hvilken vej træet skal falde. Derefter kan du fortsætte med at save fra det såkaldte "sikre hjørne" og banke kilen yderligere ind, indtil træet falder. 

Se vores motorsave her.

Held og lykke!

Anbefalede maskiner

MS 181 C-BE
Benzindrevet motorsav
SIKKERHEDSUDSTYR

Du vil måske også kunne lide