Tips og inspiration
Sådan klipper man sin hæk
Sådan klipper man hækken

Sådan klipper man sin hæk

De fleste ønsker en tæt og fin hæk, uanset om den skal fungere som afskærmning eller som vind- eller indsynsbeskyttelse. Her er et par gode råd til, hvor ofte hækken bør klippes, hvordan du klipper den helt lige, og hvorfor A-formen er så vigtig.

Klip lidt og ofte

Hemmeligheden bag en tæt hæk er at klippe ofte og lidt ad gangen. Men hvis man ønsker at få en hæk til at blive høj, bør man vente, indtil den har fået sin ønskede højde og først derefter begynde at formklippe den - men det kan variere fra hæk til hæk. Vi anbefaler derfor, at du taler med en gartner på din lokale planteskole. Se vores hækkeklippere her!

A-formet klipning giver en tættere hæk

Hvis man klipper hækken A-formet, når sollyset alle grene, og hækken vokser sig tættere og pænere.

Brug en snor

Et nemt tip til at være sikker på, at du klipper hækken lige, er at bruge en snor som hjælp. Så kan du nemt fokusere på din klippeteknik uden at bekymre dig om, at hækken bliver skæv.

Kom grenene i en kompostkværn

En smart metode til at komme af med sine grene, og samtidig tilføre næring til jorden er at komme dem i en kompostkværn. Hvorfor ikke lægge materialet under hækken bagefter, så den kan blive ekstra grøn og pæn?

Rengør kniven

Husk at spraye kniven med f.eks. STIHL Superclean, som effektivt løsner snavs, olie og harpiks på hækkeklipperens knive. Spray det på både under og efter hvert brug, og lad derefter værktøjet køre lidt.

Held og lykke!

Anbefalede maskiner

GHE 140 L
kompostkværn
HSA 56
batteriHÆKKEKLIPPER

Du vil måske også kunne lide