Tips og inspiration
Sådan rengør og vedligeholder du din hækkeklipper

Sådan rengør og vedligeholder du din hækkeklipper

For at få din hækkeklipper til at fungere optimalt, kræver det, at du rengør den efter hver brug og vedligeholder den regelmæssigt. Her kommer vores nordiske produktkoordinator, Niclas Zetterberg, med sine bedste tips til, hvordan du holder din hækkeklipper i god stand – uanset om den er batteridrevet, kører på benzin eller er elektrisk.

Tjekliste før brug

  • Kontroller din hækkeklipper for at sikre, at alle dele er intakte. Tag et ekstra kig på ledningen, hvis din hækkeklipper er eldrevet. Når du vælger forlængerledning, er det vigtigt at bruge en jordet model med 1,5 mm kvadrat ledning, som er beregnet til udendørs brug. Sørg for aldrig at slutte flere forlængerledninger til hinanden, da det kan beskadige motoren.
  • Fungerer alle sikkerhedsfunktioner, som de skal? 
  • Tjek, at luftindtaget er fri for rester af løv og grene.
  • Skal knivene slibes eller udskiftes?
  • Spray knivene med f.eks. STIHL Superclean, som effektivt løsner snavs, olie og harpiks og har en smørende effekt, der også beskytter mod korrosion – og husk også at gøre det løbende efter behov, mens du arbejder med din hækkeklipper.

Tjekliste efter brug

  • Tør hækkeklipperen af med en fugtig klud.
  • Rengør knivene med f.eks. STIHL Superclean.
  • Opbevar din hækkeklipper på et tørt sted. 
  • Hvis det er en batteridrevet model, kan du oplade batteriet, mens hækkeklipperen opbevares, så du kan tage maskinen i brug med det samme næste gang. 

Regelmæssig service for optimal brug og lang levetid

Ud over at gennemgå knive og betjeningselementer regelmæssigt, skal du også vedligeholde tændrøret samt brændstof- og luftfilteret i henhold til maskinens serviceinterval, hvis du har en benzindrevet hækkeklipper. Du kan se, hvad der gælder for netop din model, i den instruktionsbog, som du fik, da du købte hækkeklipperen.  

Hvis din benzindrevne hækkeklipper ikke skal bruges i tre måneder eller mere, bør du tømme tanken. Et godt brændstofalternativ er 2-takts alkylatbenzin som f.eks. STIHL MotoMix, der har lang holdbarhed og nøjagtig olieiblanding, som smører motoren og ikke giver sodaflejring. 

Hvis du er i tvivl om, hvordan du foretager servicen, kan du vælge at indlevere din hækkeklipper hos din nærmere forhandler for at sikre, at den fungerer optimalt. På en benzindrevet model kan du også selv nemt udskifte luftfilter og tændrør selv med vores praktiske kombinøgle, som fulgte med din STIHL hækkeklipper, da du købte den. I vores Service kit no. 46 finder du også en papkrog, som du kan bruge til at fiske brændstoffilteret op med. Du behøver ikke yderligere værktøj. Der er også en QR-kode på emballagen, som fører til en nem instruktionsfilm. 

God fornøjelse!
 

Anbefalede maskiner

HSA 60
BATTERIHÆKKEKLIPPER
HLA 66
BATTERISTANGHÆKKEKLIPPER

Du vil måske også kunne lide