Tips og inspiration
Græsskolen – forbered græsplænen til forårssæsonen

Græsskolen – forbered græsplænen til forårssæsonen

Foråret er over os, og med det kommer håbet om varmere dage og grønnere haver. Det er med andre ord blevet tid til at forberede haven til den kommende sæson. Melker og Erik fra Gräspodden kommer med deres tips til, hvordan du forbereder din græsplæne bedst muligt.

Det er nemmere, end du tror, at passe godt på din græsplæne, og når temperaturen begynder at stige, er der mange projekter, man gerne vil i gang med i haven. Et af de mest almindelige og tilbagevendende problemer, som mange støder på i forbindelse med deres græsplæne i denne periode, er mos, som i de fleste tilfælde skyldes manglende næring.  

Riv græsplænen, og fjern løse genstande

Det første, du skal gøre, er noget så enkelt som at fjerne diverse løse genstande fra græsplænen. Frem med riven, og fjern forsigtigt grene, sten, bladbunker eller andet, som ligger løst, så græsplænen får så meget sollys som muligt i foråret, og så plæneklipperen, som skal i aktion om et par uger, skånes.

Kontroller og rengør plæneklipperen

Kontroller og rengør din plæneklipper, så den er hel og ren før sæsonstarten. Det er en god ide at fjerne gammelt græsafklip fra sidste sæson og gennemgå knivene. Hvis du har en robotplæneklipper, kan du med fordel tjekke afgrænsningskablet, så du er sikker på, at det ikke har nogle skader og ligger korrekt, dvs. i de zoner, hvor du vil have robotten til at klippe.

Begynd at klippe. Du kan aldrig gøde græsplænen i gang.

Når plænen er ren, og du kan se, at græsset begynder at vokse, er det tid til at begynde at klippe det forsigtigt. Du må aldrig gøde græsplænen i gang – det er varmen i jorden, som skal sætte gang i vækstprocessen. Det er først, når du har klippet græsplænen i 2-3 uger og kan se, at den er begyndt at vokse, at det er tid til årets første gødning.

Robotplæneklipper

Hvis du desuden har en robotplæneklipper, behøver du ikke gøde så meget, for græsafklippet er meget kvælstofholdigt og fungerer som naturlig gødning. Robotplæneklippere er desuden meget effektive mod netop mos. Mos kan ikke lide at blive forstyrret. Det kan man tit se i sin have, da mosset som regel vokser på nordvendte placeringer med meget skygge, og hvor man ikke færdes så tit. En robot, der klipper ofte og i forskellige retninger, hjælper derfor græsset på vej og holder mosset nede. Efter et par uger med forårsvejr og robotklipning vil græsset begynde at tage mere og mere over.

Forberedelserne til foråret handler kort sagt om at fremme en sund græsplæne. Græs, der vokser og er rigt på næring, vil helt naturligt bekæmpe mos og ukrudt. God fornøjelse med forårsarbejdet.
 

ANBEFALEDE MASKINER

iMOW® 5
robotplæneklipper
iMOW® 7 EVO
robotplæneklipper
RMA 239 C
BATTERIPLÆNEKLIPPER