Tips og inspiration
Græsskolen – sådan redder du græsplænen i sommertørken

Græsskolen – sådan redder du græsplænen i sommertørken

Endelig er sommeren over os, og vi kan nyde både sol og varme. Men det betyder også meget lidt regn og tørre perioder, hvilket er en udfordring for græsplænen. Måske har du bemærket, at græsset begynder at blive gult? Her kommer Melker og Erik fra Gräspodden med deres bedste tips til, hvordan du passer på græsset i sommertørken.

Hæv klippehøjden 

For at undgå en brændt græsplæne er det godt at holde øje med vejrudsigten. Hvis der ser ud til at blive hedebølge, kan man lade græsset vokse lidt højere. På den måde kan græsset bevare mere af fugten. Hvis du har en robot, behøver den måske ikke klippe så tit, og du kan med fordel hæve højden om sommeren. Højere græs fungerer også som solbeskyttelse for græssets stængler, som ikke må blive beskadiget.

Vand, når det regner

Vi skal spare på den vigtigste ressource, vi har. Derfor skal drikkevand helst ikke bruges til at vande græsplænen og især ikke, hvis den lokale anbefaling er ikke at gøre det. Det bedste er, hvis man har alternative kilder som f.eks. regnvand. 

Hvis man vil vande, skal man gøre det sjældent, men meget. Lidt daglig slatvanding er kun godt for sygdomme og korte rødder, som lærer, at vandet findes på overfladen. Derfor er det godt at vande, når det regner. Ellers er morgenen det bedste tidspunkt til at vande, mens man helst skal undgå midt på dagen, når solen står højest. Så fordamper meget af vandet.

Trampolin og vandlegetøj kan hjælpe græsplænen 

Hvis du har en trampolin i haven, kan du bruge den som solbeskyttelse. Flyt den rundt til de steder, hvor solen brænder mest, og giv skygge til de områder, der er mest udsat. Hvis børnene leger med vandlegetøj, er det smart at lade dem gøre det på græsplænen, så græsset får glæde af vandet. 

Så husk at hæve klippehøjden for græsset og at spare på vandet. Vores tip er altid at prioritere at vande det, der er mest sart, f.eks. blomsterbede. Græsset skal nok altid komme sig. 
 

ANBEFALEDE MASKINER

iMOW® 5
robotplæneklipper
iMOW® 7 EVO
robotplæneklipper
RMA 239 C
BATTERIPLÆNEKLIPPER