Tips og inspiration
Få en ekstra uges ferie – ved hjælp af en robotplæneklipper
Spar tid med en robotplæneklipper

Få en ekstra uges ferie – ved hjælp af en robotplæneklipper

Længes du efter dage med bare fødder i haven? Med en robotplæneklipper er der stor sandsynlighed for, at du snart får kvarterets grønneste og mest velklippede have. Desuden sparer du en masse tid. Hvad siger du til at få en hel uge ekstra forærende, hvor du kan nyde ferien?

Mange villaejere synes, at det at holde græsset klippet er den mest tidskrævende opgave i haven.
Hvis vi antager, at det i gennemsnit tager en halv time at klippe græsset, og det gøres en gang om ugen fra maj til oktober, bliver det til 30 timer pr. sæson. Men den tid kan spares på en smart måde og så endda med en perfekt græsplæne som resultat. Nemlig ved at bruge en robotplæneklipper.

Anlægsgartner Lisa Andersson er specialist i at vække haver fra tornerosesøvnen. Hun mener, at en græsplæne skal klippes ofte.
– En græsplæne er yderst arbejdskrævende, hvis man ikke har en robotplæneklipper. Det drejer sig om at klippe ofte, men ikke for meget af stråene. Man skal højst klippe en tredjedel af græsstrået, siger hun.
Ifølge Lisa Andersson kan det være nødvendigt at klippe de første gange allerede i det tidlige forår, og de seneste års milde vintre har endda forlænget efteråret, eftersom græs bliver ved med at vokse, så længe det er mindst 4°C.
En robotplæneklipper kan altså være din bedste ven til langt ud på efteråret.

iMOW RMI 632 er i maj 2020 blevet kåret til ’Bedst i test’ af forbrugermagasinet Tænk. Den er en af de kraftigste robotplæneklippere på markedet og klipper ved hjælp af en dobbeltslebet kniv, som, mens den klipper, findeler stråene i små stykker, som falder ned på græsplænen, hvor de bliver til værdifuld gødning.
– Har du en grund med mange frugttræer, skal du bruge en robotplæneklipper med en kraftig kniv. Vi har fundet frem til en kniv, der er både holdbar og effektiv. Hvis du for eksempel ikke er hjemme i en uge, men er på ferie, er det synd, hvis robotten kommer til at sidde fast i nedfaldsfrugter eller døde grene, siger Mats Gustavsson, produktchef hos STIHL.

Han understreger også, at græsplænen faktisk er til for at blive nydt. Og ligesom mange andre robotplæneklippere på markedet har iMOW ugebaserede klippemønstre, som du selv indstiller, eller de kører automatisk. Der er endda også en regnsensor, som gør, at robotplæneklipperen selv lægger mærke til, når det regner, og så indhenter den den tabte klippetid en anden dag. Se iMOW her!

Lisa Anderssons fire tips til en jævn, tæt og grøn græsplæne

  • Gød ofte. Slås du med mos, skal du bruge et middel med jernsulfat.
     
  • Foråret er et godt tidspunkt til at sprede næringsrig jord ud på og efterså huller og slidte områder.
     
  • Har græsplænen gule pletter, fordi noget har ligget på den om vinteren? Krads og riv op i bunden, så græsset får luft. Alle planter ånder med rødderne – også græs.
     
  • Klip ofte. Hver tredje elle fjerde dag. Men klip aldrig mere end en tredjedel af strået. ”En robotplæneklipper gør arbejdet så meget lettere, og man sparer desuden gødning, fordi afklippet falder ned i græsset igen,” siger Lisa Andersson.

Anbefalede maskiner

iMOW® 5
robotplæneklipper
iMOW® 5 EVO
robotplæneklipper

Du vil måske også kunne lide