Tips og inspiration
Sådan rengør og vedligeholder du din trimmer
Hold din trimmer i god stand – med den rette rengøring og vedligeholdelse

Sådan rengør og vedligeholder du din trimmer

For at få din benzin- eller batteridrevne trimmer fra STIHL til at fungere optimalt, kræver det, at du rengør og vedligeholder den regelmæssigt. Her kommer vores nordiske produktkoordinator Niclas Zetterberg med en praktisk tjekliste, så du kan holde din trimmer i god stand mellem serviceintervallerne!

Ud over at det er en god ide at indlevere sin trimmer til service en gang om året hos den lokale STIHL forhandler, har den også godt af lidt kærlighed sæsonen igennem. Nedenfor finder du tjeklister til både batteridrevne og benzindrevne trimmere

Tjekliste før sæsonen – batteridrevet trimmer

 1. Tjek om skruer eller møtrikker er løse og trænger til at blive strammet.
   
 2. Uanset om du bruger trimmertråd eller PolyCut-knive, kan du lægge dem i en spand med vand nogle dage før brug i starten af sæsonen. Så bliver de blødere og går ikke så nemt i stykker. Hold dem også væk fra dagslys, når de ikke bruges. Hvis du bruger knive, bør du også tjekke, om nogle af knivene er beskadigede og skal udskiftes.
   
 3. Sørg for at have et opladet batteri klar!

Tjekliste før sæsonen – benzindrevet græstrimmer

 1. Tjek om skruer eller møtrikker er løse og trænger til at blive strammet.
   
 2. Er der brug for at fylde brændstof på? Det er vigtigt, at du bruger totaktsbenzin (2t-brændstof), som indeholder totaktsolie, til din trimmer. Vores totaktsbenzin STIHL MotoMix er ikke bare tilpasset motoren perfekt, men er også bedre for miljøet. Man anbefaler normalt ikke at bruge brændstof, som er over et år gammelt, men STIHL MotoMix har en længere holdbarhed på mindst 2 år.
   
 3. Uanset om du bruger trimmertråd eller PolyCut-knive, kan du lægge dem i en spand med vand nogle dage før brug i starten af sæsonen. Så bliver de blødere og går ikke så nemt i stykker. Hold dem også væk fra dagslys, når de ikke bruges. Hvis du bruger knive, bør du også tjekke, om nogle af knivene er beskadigede og skal udskiftes.
   
 4. Før sæsonen er det en god ide at kontrollere, at karburatorens tomgangsindstilling fungerer, som den skal. Hvis klippeværktøjet roterer, når trimmeren er indstillet til tomgang, skal karburatoren justeres i henhold til brugsanvisningen.
   
 5. Hvornår skiftede du sidst tændrør? Tag tændrøret ud, og tjek det. Hvis tændrøret har grågul eller brun elektrode, er alt i orden. Hvis tændrøret har en anden farve eller belægning, skal det udskiftes eller rengøres.
   
 6. Brændstoffilteret i brændstoftanken skal udskiftes en gang om året. Din STIHL forhandler hjælper dig gerne med dette.

Tjekliste efter brug – for batteri- og benzindrevne græstrimmere

 1. Rengør din batteri- og benzindrevne trimmer efter hver brug. Tør snavs af med en fugtig klud, og brug en blød børste til at fjerne græsrester ved skæreværktøjet.

  STIHL MultiClean
  Vi anbefaler STIHL MultiClean rengøringsspray, som også kan købes i et Care & Clean kit sammen med en børste og en mikrofiberklud. Den er tilpasset vores iMOW robotplæneklipper og vores plæneklippere, men fungerer lige så godt til vores trimmere
   
 2. Husk at rengøre luftindtaget på din batteridrevne trimmer, og gør det samme med luftfilteret på din benzindrevne trimmer.
   
 3. Sæt batteriet til din batteridrevne trimmer til opladning igen, så det er klar til næste gang. 

God fornøjelse!
 

Anbefalede maskiner

FSA 45
batteriTRIMMER
FSA 86 R
batteriTRIMMER

Du vil måske også kunne lide