Tips og inspiration
Tips til valg af hækkeklipper
Tips til valg af hækkeklipper

Tips til valg af hækkeklipper

Uanset om du har en vildtvoksende hæk eller mindre prydbuske i din have, er det en god idé at investere i en god hækkeklipper til at holde det pænt hele året rundt. Der er dog flere ting, man bør have i tankerne, før man vælger model. Her har vi samlet vores bedste tips. 

Tag udgangspunkt i det, der skal klippes
Det er først og fremmest vigtigt at overveje netop dit behov. Hvad skal klippes, og hvor meget fylder det i din have? Det afgør, hvilken sværdlængde, klippebredde og drift der passer til dig og din have. Er det for eksempel nok med en manuel hækkeklipper, eller har du brug for en mere kraftfuld og robust variant? 

Valg af sværd   
Du kan købe hækkeklippere, som har enkeltsidede og dobbeltsidede sværd. Når du vælger model, skal du tage udgangspunkt i formålet med klipningen. Er målet at forme din hæk og give den en blød runding? Så bør du vælge et dobbeltsidet sværd. Hvis du i stedet skal klippe lige, større områder og vedligeholde, passer det bedre med et enkeltsidet sværd. 

Sværdlængde 
Sværdets længde spiller også en vigtig rolle for valg af model. Jo længere sværdlængden er, jo hurtigere går det, og jo mere kan du klippe ad gangen. Hvis du har en meget bred hæk, er det derfor godt, hvis sværdet er så langt som muligt. Hækkeklipperen bliver dog tungere, jo længere sværdlængde du vælger. 

Klippebredde
Man kommer let til at forveksle sværdlængde og klippebredde. Forskellen er, at klippebredden henviser til afstanden mellem knivene, hvilket er afgørende for, hvor tykke grene hækkeklipperen kan klippe. Så jo større klippebredde for hækkeklipperen, jo tykkere og mere krævende grene kan den klare at klippe. 

Regelmæssig klipning 
Hvis du har brug for at beskære regelmæssigt, kan det være en god idé at vælge en model med antivibrationssystem. Så bliver det mere skånsomt for arme og hænder, når du arbejder. 

Stanghækkeklipper og buskklipper
Hvis du har brug for ekstra lang rækkevidde, er en stanghækkeklipper at foretrække. Det drejelige sværd gør det nemt at klare hækkens top – uden brug af stige. Nemt og ikke mindst ergonomisk. Har du kun brug for at vedligeholde små hække og småbladede buske? Så er en batteridrevet buskklipper perfekt. Kompakt og smidig. 

Fordele ved en batteridrevet hækkeklipper
Der er mange fordele ved at vælge en batteridrevet hækkeklipper. Du er ikke afhængig af en stikkontakt, fordi de er ledningsfri, og de vejer mindre og har et mere behageligt lydniveau – for både dig og dine naboer. Og så slipper du ikke mindst for en maskine, der afgiver emissioner. Driftstiden er begrænset, men er tilstrækkelig til at klippe en villahave i normal størrelse. 
 

Anbefalede maskiner

HSA 60
BATTERIHÆKKEKLIPPER
HLA 56
batteriStanghækkeklipper

Du vil måske også kunne lide